Dode bedekking: variëteiten en functies

Bij het kweken van moestuinen is het van groot belang de bescherming van de planten tegen allerlei natuurlijke problemen goed te organiseren. Tuiniers gebruiken meestal een beschermend middel, zoals mulch. Het mulchen van de grond is een zeer belangrijke procedure bij de verzorging van planten, omdat het van onschatbare waarde is voor het planten.

Mulchen bedekt het bodemoppervlak met een laag materiaal zoals houtsnippers, gemaaid gras, gedroogde bladeren, stenen, rubber en andere elementen rond de planten. De mulch creëert een doeltreffende beschermlaag die een goede plantengroei bevordert.

De voordelen van mulchen

Vaak wordt mulch gebruikt als decoratieve decoratie, maar het belangrijkste doel is de beschermende eigenschappen, waaronder:

Bescherming van het wortelstelsel van gewassen. De mulch houdt het vereiste niveau van vochtigheid, zuurtegraad, voedingsbodem en temperatuur in de bodem in stand;

Bescherming van de gewassen tegen afkoeling tijdens het laagseizoen;

Voorkomt de groei van onkruid.

Soorten Mulch

Mulch wordt ingedeeld naar samenstelling en wordt onderverdeeld in twee soorten, organische en anorganische. Voor de kunstmatige samenstelling worden decoratieve materialen van steen, grind, kiezelstenen, marmer en gekleurde spaanders gebruikt.

Populairder is de mulch van natuurlijke componenten die niet alleen bescherming biedt, maar ook de bodemvruchtbaarheid verhoogt. Naar gelang van de mate van afbraak van het substraat wordt in de bodem een verzadigde vruchtbare laag gevormd die de geplante groenten voedt.

Organisch groei materiaal bestaat uit voedingsstoffen. Veel planten hebben een beschermlaag nodig en om een zo groot mogelijk effect te bereiken, moet u precies weten welke gewassen enige bescherming nodig hebben en hoe u de grond op de juiste manier kunt belasten.

Houtsnippers worden gebruikt in gebieden waar de grond nauwelijks kan worden omgespit en bewerkt. Het duurt meer dan een jaar voor het houtmateriaal is afgebroken, wat het onderhoud van de tuin vergemakkelijkt.

Houtsnippers kunnen vocht vasthouden, onkruidzaden zullen er niet in ontkiemen, deze mulch is niet alleen nuttig maar ook mooi.

Ondanks de dichtheid van de afdekking kan de bodem ademen, waardoor micro-organismen zich in de toplaag kunnen ontwikkelen en uiteindelijk uitgroeien tot een vruchtbare grondmassa.