De voordelen van een steektrap

voordelen steektrap

 Een steektrap biedt je verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten trappen. Dit geldt in het bijzonder voor huishoudens die kiezen voor een bouwpakket trap. Met een dergelijke trap monteer je de steektrap zelf. Je bent op deze manier niet afhankelijk van een externe monteur. Dit bespaart je niet alleen kosten, maar zorgt er ook nog eens voor dat de steektrap veel sneller in gebruik kan worden genomen. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van een steektrap. 

#1: een steektrap is eenvoudig op maat te maken 

Door voor een bouwpakket steektrap te kiezen, kun je deze eenvoudig op maat maken. De steektrap wordt normaliter van hout gemaakt, waardoor je deze op de gewenste lengte kunt zagen. Naast de mogelijkheid om de lengte van de steektrap aan te passen, zou je ervoor kunnen kiezen om deze van een andere kleur te voorzien. Ook handig, wanneer de trap licht beschadigd raakt. Je kunt de beschadiging eenvoudig opschuren en opnieuw lakken. 

#2: een steektrap neemt heel weinig ruimte in 

Een ander voordeel van een steektrap is het feit, dat deze heel weinig ruimte in beslag neemt. Dit is prettig, daar een steektrap vaak gebruikt wordt als een opgang naar een hoogslaper. Je wilt voorkomen dat een groot deel van de slaapkamer wordt ingenomen door de trap van dit bed. 

#3: een steektrap is steviger dan een vlizotrap 

Vaak wordt een steektrap heel terecht als alternatief beschouwd voor een vlizotrap. De keuze voor een steektrap als opgang naar de zolderruimte is interessant, wanneer je deze dagelijks of meermaals per week gebruikt. De vlizotrap is in zo’n geval vaak niet stevig genoeg. Daarbij kun je een steektrap van een trapleuning voorzien. Iets wat bij een vlizotrap niet mogelijk is. Het voordeel van een vlizotrap is andersom, dat dit type trap nog minder ruimte inneemt dan een steektrap. Meer informatie over verschillende type trappen of advies op maat? Ga naar de website van Houtcompleet.nl voor advies van specialisten.