De voor- en nadelen van PVC-vloeren

PVC-vloeren hebben, net als elk ander type vloer, zowel voor- als nadelen. Het is belangrijk om het volledige beeld te krijgen voordat je verder gaat met beslissingen. Laten we enkele van de belangrijkste voor vinyl bekijken.

PVC-vloeren zijn eenvoudig te installeren

PVC-vloeren zijn relatief eenvoudig te installeren, wat een enorm voordeel kan zijn. Zowel vinylplank (LVP) als vinyltegel (LVT) kunnen zwevend gelegd worden. Als je je afvraagt ​​wat een zwevende vloer is? Het is een installatiestijl waarbij gebruik wordt gemaakt van in elkaar klikkende stukken, zodat het oppervlak niet met lijm of spijkers op een ondervloer hoeft te worden bevestigd.

Als je niet dol bent op de nadelen van zwevende vloeren, kun je in plaats daarvan altijd verlijmde of losliggende PVC-vloerproducten kopen.

PVC-vloeren kunnen moeilijk te verwijderen zijn

Eén van de nadelen van beide installatiestijlen is echter dat ze het verwijderen van PVC-vloeren nogal moeilijk maken.

Verlijmde planken omhoog trekken is niet eenvoudig zonder ze te beschadigen. En bij zwevende klikvloeren moet je de hele vloer uit elkaar halen als je een enkele beschadigde plank of tegel wilt repareren.

Betaalbare optie voor faux-houten vloeren

Er zijn een aantal ongelooflijke opties voor nephouten vloeren op de markt – RevWood, hennepvloeren – zelfs de beste kurkvloeren staan ​​behoorlijk hoog op de lijst.

Maar onder deze keuzes is vinyl één van de meest betaalbare opties op tafel, dus het is een geweldige optie als je op zoek bent naar budgetvriendelijke keuzes.

PVC-vloeren zijn waterdicht

Als je naar vloeropties hebt gekeken, weet je dat de variëteit opwindend is – dus wat onderscheidt de beste merken vinylplankenvloeren?

Het grootste verschil tussen vinylplank en laminaat (de twee meest voorkomende faux-houtopties) is het feit dat vinyl waterdicht is.

De meeste andere beschikbare keuzes voor nephouten vloeren zijn niet waterdicht. Eén van de nadelen van kurkvloeren is bijvoorbeeld dat het water kan opnemen. Dit is een enorm voordeel als het gaat om het kiezen van vinyl.

Waterbestendig

Onthoud ook dat waterdicht en waterbestendig verschillend zijn. Je kunt een aantal waterbestendige houten vloeren vinden, maar geen enkele is volledig waterdicht. Teakvloeren zijn bijvoorbeeld waterafstotend dankzij de natuurlijke harsen en oliën. Maar het is zeker niet waterdicht. Dus, als je op zoek bent naar de beste keukenvloer of de beste vloer voor kelders, dan staat PVC bovenaan de lijst.

PVC-vloeren zijn een goede keuze voor duurzaamheid

Als je op zoek bent naar duurzaamheid, is PVC-vloeren een goede keuze. Luxe vinylplanken en tegels zijn enkele van de meest krasbestendige vloeropties die er zijn.

Dus of je nu kinderen hebt die door je huis rennen, honden die op je vloeren worstelen, of gewoon drukbezochte ruimtes, vinylvloeren zijn zeker het overwegen waard. Zelfs de meest duurzame opties voor houten vloeren zijn niet zo goed als PVC in termen van duurzaamheid.