De tegeltrends voor 2023

Ben je op zoek naar de tegeltrends van 2023? Je vindt alle inspiratie die je nodig hebt, want in dit blogartikel hebben we alle nieuwe trends voor je op een rijtje gezet. Ga er lekker voor zitten en ontdek wat de heren en vrouwen designers voor ons in petto hebben!

1. Zellige wandtegels

Zellige tegels waren de tegeltrend van 2022, maar blijven ook in 2023 mateloos populair! Deze vierkante tegel met zijn authentieke uitstraling is in vele kleuren verkrijgbaar, maar in 2023 zijn groen, roze en blauw wat je op je muren wilt. Je vindt ze dan ook in iedere goede tegelwinkel, zoals Tegel Amsterdam!

2. Keramische marmerlook tegels

Marmer is eigenlijk altijd populair geweest. Maar de prijs en het onderhoud schrikken veel mensen af. Met de intrede van keramische marmerlook tegels, zijn die bezwaren van tafel. Niets staat de marmerlook dan ook in de weg om dé tegeltrend van 2023 te worden. Dat wordt volop genieten van de luxueuze en decoratieve uitstraling van marmer op onze vloeren en wanden.

3. Carpet tegels

Een tegeltrend in 2023 die er meteen uitspringt, zijn de carpet tegels. Deze zijn geïnspireerd op de versleten vintage tapijten die vandaag de dag erg populair zijn. Het decoratieve effect zorgt voor een ware design uitstraling. En met dank aan de carpet tegel zou u die in 2023 dus zomaar op uw eigen muren en vloer terug kunnen vinden.

4. Mermaid tegels

Een nieuwe tegeltrend in 2023 is de mermaid tegel, ook wel de schubtegel genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, zien ze eruit als de schubben van een vis. Een nieuwe look die weer volop mogelijkheden biedt om iets bijzonders van je keuken, badkamer of toiletruimte te maken.

5. Hexagon tegels

De zeskantige hexagon is een tegeltrend die het goed doet op zowel de vloer als de muur. Wat we veel gaan zien is de combinatie van verschillende kleuren, wat een speels effect geeft. Met dat speelse effect zit het sowieso wel goed, want ondanks de hoekige vorm heeft de hexagon tegel een organische uitstraling. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het te strak wordt.

Meer inspiratie?

Zo! Wat betreft de tegeltrends van 2023 ben je weer helemaal bij. Bekijk voor meer wooninspiratie ook onze andere artikelen in de categorie woning.