De meest ideale lampen voor buiten

buitenlamp met sensor

Er is niks vervelender dan ‘s nachts de lampen knop vinden of een buitenlamp die de gehele nacht blijft branden. Maar voor deze problemen zijn er verschillende oplossingen. De meest voorkomende is de buitenlamp met sensor. Hieronder benoemen we een aantal voorbeelden van soorten lampen en toepassing.

Buitenverlichting

Als je je buiten ruimte wilt verlichten zijn er verschillende soorten lampen die je kunt gebruiken, zoals plafondverlichting, gevelverlichting of grondverlichting. De keuze voor soort verlichting hangt erg samen met de grootte en indeling van de ruimte. Niet iedere tuin heeft ruimte voor een plafondlamp. Deze hang je vaak aan het plafond van een overkapping of pergola.

Batterijen

Veel verlichting is tegenwoordig led en werkt op batterijen. Hier komen grote voordelen mee. Je kunt ze dan ook vaak overal naar keuze bevestigen, en gemakkelijk verplaatsen. Dit soort lampen geven vooraf aan dat ze bijna op zijn en kunnen verschillende lichtsterktes geven.

Led is verlichting dat goed tegen water kan, het is ideaal om buiten toe te passen en kan goed waterdicht worden bevestigd. Led licht is in verschillende kleuren te verkrijgen en vaak ook nog naar smaak af te stemmen. Veel led verlichting is te bedienen met een afstandsbediening of traditionele lichtknop. De levensduur van led is ook erg lang en is gemakkelijk te repareren en niet te duur om te vervangen, mocht dit echt nodig zijn.

Traditionele buitenverlichting

Naast de nieuwere led verlichting is er natuurlijk ook nog de traditionele buitenverlichting. Dit soort verlichting is over de laatste jaren ook zeker mee ontwikkeld er werkt vaak ook op sensors. Het gebruikersgemak wordt hierdoor sterk versterkt en je hoeft niet na te denken over schakelaars of afstandsbedieningen. Omdat de verlichting op een sensor werk gaat kost het ook een stuk minder stroom of gaan de batterijen een stuk langer mee.

Sensor lamp

Een sensor lamp werk als volgt, zodra hij bevestigd wordt is hij eigenlijk direct geïnstalleerd. De lamp is voorzien van een bewegingssensor, deze sensor vangt beweging op en geeft dit door aan de lamp om aan te gaan. De gevoeligheid van de bewegingssensor bepaald of een lamp snel aangaat of niet. Dit hangt vaak ook samen met de afstand waarop de beweging plaatsvindt. Een sensor lamp kan ook een beveiligingsmiddel zijn, veel dieven schrikken ervan als het licht ineens aan gaat en zullen dan op de vlucht raken. Het is een multifunctionele toevoeging aan je huis. Niet alleen voor gemak maar ook voor de veiligheid.