De Makita schroefmachine

Een schroefmachine wordt ook wel boormachine genoemd. Het is namelijk hetzelfde apparaat met twee verschillende functies. Doordat een schroefmachine roteert kun je zowel schroeven aandraaien als gaten boren. Het is ook mogelijk om een Makita schroefmachine te kopen die kan schroeven, boren én klopboren. Wanneer je een Makita schroefmachine koop kun je ook verschillende accessoires bijkopen. Standaard wordt een losse schroefmachine geleverd zonder accessoires. Je kunt dit los bijkopen of een pakket kopen. Verschillende accessoires die je nodig kan hebben zijn verschillende soorten boorbits en schroefbits. Deze accessoires zorgen ervoor dat je verschillende soorten schroeven aan kan draaien en gaten kunt boren.

De instellingen van de Makita boormachine

Naast de hybride functie kun je zelf een aantal standen instellen. De basisinstelling is het naar links en rechts instellen. Dit zul je tijdens het schroeven veel gebruiken. Door deze instelling kun je makkelijk en snel schroeven indraaien of eruit halen. Het voorboren kan ook makkelijk met deze functie. Een andere functie die je in kan stellen is het toerental. Over het algemeen zijn dit twee standen. De stand laag en de stand hoog. Je stelt het toerental laag in wanneer je wilt schroeven. De stand sta je hoog in wanneer je wilt boren. Naast de lage en de hoge strand, kun je met de boorkop zelf de snelheid van het boren bepalen. Naarmate je de knop verder indrukt, zal het boren sneller gaan.

Makita boor- / schroefmachines

Schroefmachines van Makita zijn compact licht en krachtig. Ondanks het compacte formaat zijn de boormachines in staat om middelzware werkzaamheden goed uit te voeren. Een schroefmachine van Makita is een hybride schroefmachine. Dit houdt in dat de schroefmachine zich aanpast aan jou. Je stelt natuurlijk het toerental en de instelling in, maar de schroefmachine voelt aan wanneer iets meer of minder druk nodig is. De schroefmachine pas dus de snelheid iets aan wanneer dit nodig is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tijdens het boren door een zwaar stukje heen moet boren, de schroefmachine voelt aan en pas het toerental hierop aan. Dit zorgt ervoor dat de Makita schroefmachine extra prettig werkt. Daarnaast heeft de Makita schroefmachine een softgrip handvat. Als je veel moet boren dan is een goede grip heel belangrijk. Een softgrip handvat zorgt ervoor dat je het boren langer vol kan houden door de ergonomische grip en zachte vormen. Het voorkomt kramp in je hand en onderarm en werk daardoor zeer prettig.

Een boor-/schroefbitset

Wanneer je gaat klussen zul je gereedschap nodig hebben. Als je gaat boren of schroeven dan is een Makita schroefmachine heel geschikt; met de Makita schroefmachine kun je dus boren, schroeven en eventueel klopboren. Afhankelijk van de klus die je gaat doen zul je verschillende accessoires uit een boor en schroefbitset nodig hebben. De verschillende soorten boortjes en bits zijn nodig omdat de groottes verschillen, maar ook omdat ze nodig zijn voor verschillende soorten materialen. Wanneer je gaat boren dan zal materiaal waar je in gaat boren verschillen in sterkte. Een boor voor hout zal uit anders vormgegeven zijn dan een boor voor beton of een boor voor aluminium.