De Dolomieten

Puglia

Puglia kan een geweldige plaats zijn om bezienswaardigheden te bezoeken. Een van de vele attracties die Puglia heeft is het Cattolica gebied aan de voet van de Dolomieten. De Dolomieten zijn erg populair in Italië; er zijn meer dan 700 toppen en nog veel meer skigebieden die dit gebied tot een geweldige plek maken om te skiën, wandelen en wintersport. Het Cattolica gebied is een van de meest populaire skigebieden van Italië en staat bekend om zijn afdalingen en langlaufloipes. Het belangrijkste kenmerk is het natuurlijke gebergte van de Dolomieten, de Dolomieten, een hooggebergte dat loopt van de voet van de Cima Solano naar het zuiden, met een reeks andere toppen die er doorheen lopen. Het gebied van Cattolica is al sinds de middeleeuwen het beroemdste Alpengebied.

Puglia

Inwoners

Het landschap van Puglia is nog een reden om Puglia te bezoeken. Apulië heeft vele prachtige stranden. Hier zullen we een aantal van deze geweldige attracties verkennen; van prachtige vissersdorpjes, prachtige stranden en een aantal prachtige steden. Puglia is de eerste regio van Italië, het wordt ‘Portogallo’ genoemd vanwege de haven aan de kust van de regio. Het is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden van Italië. Mocht je verdwalen, dan zijn de inwoners van Puglia meestal zeer bereidwillig om te helpen. De inwoners van Puglia spreken met elkaar in een dialect dat gebaseerd is op eeuwenoude geschiedenis en cultuur.

Dialect

Het historische dialect van Apulië is Italiaans, maar het heeft andere aspecten dan het Italiaanse dialect. In deze dialecten wordt het gesproken dialect meestal beïnvloed door de omringende mensen en hun kennis van het Italiaans. Veel van de dialecten van Apulië liggen zeer dicht bij hun buren in Italië. Door de verschillende dialecten hebben de inwoners van Puglia hun eigen unieke dialect. Een van de dialecten van Puglia is het Toscaanse dialect van Puglia. Dit dialect staat bekend om zijn kleurrijke en gemakkelijk te begrijpen karakters en woorden. De laatste tijd gebruiken veel mensen, vooral toeristen en zakenmensen in Puglia, dit dialect om te spreken en te schrijven.