Dakreparatie

dak inspecteren

Lekkage door schade aan je dak? Laat het snel inspecteren en repareren

Eenieder die het ooit heeft meegemaakt zal het vast en zeker beamen: van alle euvels en ongemakken die je in huis kunt hebben is een daklekkage wel ongeveer de laatste die je wilt. De schade die hiervan het gevolg kan zijn is namelijk beslist niet gering. En dit is dan ook alleen nog maar de nevenschade. De eigenlijke schade zit dan natuurlijk in je dak zelf, waarbij je je helaas moet bedenken dat het water al een flinke weg heeft moeten afleggen voordat het zichtbaar wordt in de bovenste ruimte van je woning. Afijn, snel een dakinspectie en dakreparatie laten uitvoeren is dan iets waar je zeker niet aan ontkomt. 

Op of bij welke plekken komt dakschade het meest voor?

Uiteraard is voorkomen altijd beter dan genezen. Betrekken we dit cliché op daken, dan moeten we concluderen dat onder meer een goed onderhoud en regelmatige inspecties de kans op dakschade flink kunnen verkleinen. Om te weten hoe je ernstige schade kunt voorkomen moet je eerst weten waar dakschade het vaakst voorkomt. Welnu, dat zijn onder meer de volgende plekken:

  • Rondom dakramen en lichtkoepels.
  • In de hoeken en rond de nokvorsten.
  • Bij aansluitingen, waterafvoeren, ventilatiekanalen en schoorsteenaansluitingen.
  • Bij plekken waar door een impact (bijvoorbeeld door hagel, sneeuw of vogels) schade is ontstaan.
  • In de dakgoot, zeker als deze verstopt zit of als er beschadigingen aan zijn.
dakreparatie

Zet een betrouwbaar dakdekkersbedrijf in

Als je daadwerkelijk een dakdekkersbedrijf wenst in te zetten om dakschade te laten repareren, wees je er dan van bewust dat er in Nederland veel bedrijven actief zijn die eigenlijk slechts een matige kwaliteit leveren. Uiteraard is het dak van je woning veel te belangrijk om risico mee te nemen. Zorg er daarom altijd voor dat je een dakdekkersbedrijf inschakelt dat een sterke reputatie heeft opgebouwd en dat goede online beoordelingen kan voorleggen.