City map als muurdecoratie voor in huis

Een muurdecoratie die je de laatste tijd ongetwijfeld bent tegengekomen is de city map voor aan de muur. Zoals de naam al zegt is het een muurdecoratie van een city map, oftewel een plattegrond van een bepaalde stad. Dit kan van een grote wereldstad zijn, denk aan een city map van Amsterdam of een city map poster van je eigen stad. Super leuk om eens met andere ogen naar je stad te kijken. In deze blog vertellen we je graag meer over de mogelijkheden en voordelen van een city map in huis. Het is namelijk een ware eyecatcher. 

City map is geschikt voor elke ruimte 

Het leuke aan een city map poster is dat deze erg uniek is. Namelijk een heel andere poster dan een ‘’standaard’’ poster met bijvoorbeeld een bloem of een landschap. De city map heeft een effen kleur, meestal is de map van de stad met zwarte lijnen. De combinatie met een zwarte lijst werk bijvoorbeeld erg goed. De achtergrond van de poster is namelijk in de meeste gevallen wit. Dit geeft dus een heel mooi contrast. 

Je kunt deze wanddecoratie aan elke muur in huis plaatsen. Of dit nu het toilet, de hal, woonkamer of slaapkamer is. Door de uitstraling en de kleuren zwart wit verveelt het niet snel en past het bij iedere andere kleur en meubelen binnen huis. De poster met stad plattegrond kun je natuurlijk ook combineren met een andere wanddecoratie. Denk aan een dieren wanddecoratie in wellicht zwart wit. Op die manier heb je twee totaal verschillende muurdecoratie, maar past het alsnog goed bij elkaar qua kleuren. 

Naar eigen wens verder invullen 

De poster zelf is natuurlijk de basis. Dit is de plattegrond van jouw favoriete stad. Alleen vanuit daar is er natuurlijk nog meer mogelijk. Wij gaven als voorbeeld om een zwarte lijst te gebruiken, maar dit hoeft natuurlijk niet. Er zijn nog veel meer mogelijkheden wat betreft de omlijsting, staat je dus zeker niet blind op een zwarte lijst voor om je poster heen. Naast de verschillende mogelijkheden in lijsten kun je natuurlijk ook kiezen uit divers drukmateriaal. Heel belangrijk voor de uitstraling van je city map muurdecoratie. 

Wil je deze laten drukken op canvas, metaal, dibond, hout of gewoon op poster papier materiaal? De keuze daarin is vaak groot en heeft dus een grote invloed op het eindresultaat. Ga daar dus lekker mee puzzelen en bekijk wat bij jou past en natuurlijk je interieur.

Waar een city map kopen?

Heel leuk die populaire posters van de plattegrond van een stad, maar waar koop je ze? Online is het aanbod erin ruim. Dus dat scheelt, alleen niet elke aanbieder verkoopt posters van elke stad. Sommigen verkopen alleen van bepaalde grote wereldsteden, maar er zijn dus ook winkels of webshops die wel specifiek van jouw stad een poster kunnen laten drukken. Echter heb je dan vaak niet de uitgebreide keus uit verschillend materiaal en dan is het alleen vaak papier poster materiaal. Dus het is daarin maar net wat je wil. Soms hebben bepaalde zaakjes in een stad wel de poster van de desbetreffende stad. Dus goed om je heen kijken.