Behang kiezen

Arte behang

Het juiste behang kiezen is altijd weer een lastige opgave. Het behang moet niet alleen mooi zijn en bij de rest van je interieur passen, maar het is ook van belang dat het van goede kwaliteit is. In dit artikel geef ik je wat tips over hoe je het perfecte behang kunt uitkiezen.

Kies behang dat bij jou past

Het is belangrijk dat je behang kiest dat bij je past. Je kijkt er de hele dag tegenaan dus je moet het zeker mooi vinden. Het Arte behang is behang dat een luxe en sfeervolle uitstraling heeft. Arte behang wordt van unieke materialen gemaakt waardoor het erg bijzonder is en opvalt. Er zijn veel verschillende soorten behang van dus er is voor ieder wat wils.

Arte behang

Het behang moet combineren met de rest van het interieur

Het is ook van belang dat het behang past bij de rest van de woning. Denk bijvoorbeeld aan het kleurgebruik. Zorg dat de kleuren uit het behang ook terug komen in de rest van de woning, zoals in de meubels, andere muren of accessoires. Niet alleen het kleurgebruik moet combineren, maar ook de patronen. Als er een patroon of print in het behang zit is het mooi om in de rest van je woning niet al te veel prints te hebben. Als je namelijk verschillende prints en kleuren door elkaar gebruikt geeft dit onrust en dat wil je natuurlijk niet in je woning. Het is juist prettig als je woning rust uitstraalt. Als je dus veel prints en kleuren in je woning hebt is het beter om voor een rustig behang te kiezen. Kies dan een effen behang in een neutralere kleur.

Kwaliteit van het behang

Zoals ik eerder in dit artikel al verteld had is het belangrijk dat het behang van goede kwaliteit is. Dat wil zeggen dat het wat dikker is waardoor het minder snel gaat scheuren als je het wilt bevestigen aan de muur. Vooral als je zelf nog niet zo ervaren bent in het behangen is het aan te raden om goed naar de kwaliteit te kijken voor je het behang aanschaft.