5 onmisbare dingen in de keuken

handgrepen 192 mm

1 Het koffiezetapparaat 

Wat is er nou lekkerder in de morgen dan om te beginnen met een lekker bakje koffie? Voor mij tenminste helemaal niets. Voor goede koffie heb je natuurlijk wel een goed koffiezetapparaat nodig, ook al kun je het ook prima overleven op filterkoffie hoor. Maar soms is het ook wel lekker om een cappuccino of een andere soort koffie te kunnen drinken en daar heb je wel een speciaal koffiezetapparaat voor nodig. 

2 Kookgerei 

Het klinkt vrij vanzelfsprekend dat je kookgerei moet hebben, maar er is gewoon heel veel waar je nooit aan denkt wat je wel nodig hebt. Zo zul je vast wel een paar pannen, wat scherpe messen en wat bestek hebben maar als je een citroen moet raspen zou je wel een probleem kunnen hebben. Misschien heb je deze wel niet: Een rasp dus, een kookwekker, een maatbeker, een beslagkom, een wokpan, een tang of een zeef. 

3 Bewaardozen 

Bewaardoos op zich klinkt natuurlijk niet zo onmisbaar maar dat is het toch echt wel. Het is namelijk helemaal niet fijn als alles door elkaar licht in het keukenkastje en je niks kan vinden. Je kunt zelfs bewaardozen in bepaalde kleuren kiezen. Dan is blauw bijvoorbeeld voor ontbijtspullen en rood voor de kruiden. Dat is echt een enorme lifesaver voor de organisatie in je keuken. 

4 Handgrepen 

Het is toch best wel vervelend als je de keukenkastjes niet kan openen of dat je lelijke handgrepen hebt. Dat hoeft helemaal niet, je keuken mag best mooi zijn en dat hoeft echt niet zo veel te kosten. Je kunt kiezen voor wat grotere handgrepen 192 mm of voor wat kleinere handgrepen van 64 mm. Er zijn moderne handgrepen, maar ook gewoon de klassieke houten knopjes. Naast gewone handgrepen kun je ook gaan voor de keukengreepjes van deurgrepenwinkel.nl

5 Een combi-magnetron 

Dat klinkt toch ideaal? Een oven waar je ook maaltijden in op kan warmen. Zeker als je gaat studeren of als je een wat lager inkomen hebt is dit een hele goede oplossing en levert het je ook veel extra gemak op. Je kunt er een cake in bakken en ’s avonds kun je er gemakkelijk een maaltijd in gooien. Ook zijn ze vrij compact waardoor je weinig ruimte nodig hebt in je keuken.