3 x DIY cadeau ideeën voor de feestdagen

deurgreep schuifdeur

Heb je een kleiner budget voor de feestdagen of vind je het gewoon leuk om creatief bezig te zijn? ‍Er zijn heel wat leuke doe-het-zelf ideeën die je kunt gebruiken voor de feestdagen. Niet alleen voor de versiering van je huis, maar ook voor de cadeau’s. Door zelf je cadeau’s te maken, geef je altijd iets persoonlijks en dat is natuurlijk veel leuker dan zo’n standaard gekocht cadeau uit de winkel. 

Versier je eigen fotolijst en geef hem mét foto

Voor het eerste idee kun je in principe gewoon een oude fotolijst gebruiken die jij niet meer gebruikt. Heb je deze niet over? Kijk dan eens bij een budget winkel of bij de kringloop. Het idee van dit cadeau is dat je deze fotolijst zelf gaat versieren, waardoor het een gepersonaliseerd cadeau is. Denk hierbij aan het beschilderen van de lijst of plak er kleine steentjes op om hem te versieren. Vind je het zonde om de lijst te versieren en ben je bang dat de lijst niet gebruikt gaat worden? Versier dan de passe partout. Deze kan de ontvanger altijd nog vervangen als hij/zij de lijst zat is. 

Geef de lijst uiteraard cadeau met een leuke foto of poster. Misschien heb je nog een leuke foto van jullie samen, persoonlijker kan dan niet. 

Schilder je eigen pot of mok

Net als dat je een fotolijst kunt versieren, kun je dat ook met heel veel andere dingen doen. Neem bijvoorbeeld een bloempot (die je heel goedkoop bij de kringloop kunt kopen) en schilder of spuit deze in een mooie kleur. Of denk aan een mok die je kunt beschilderen met een passende tekst of afbeelding. Vergeet de ‘beste moeder’ mokken uit de winkel, jij maakt zo’n mok gewoon zelf. Dat is veel leuker om te krijgen. Bij een mok en een bloempot of vaas is het wel belangrijk dat de verf er niet af gaat als het nat wordt. 

Maak zelf een sieraad 

Ben je niet zo van het schilderen? Maar wil je wel een creatief cadeau geven? Maak dan je eigen sieraad (of meerdere uiteraard). Met een stukje touw en een paar kralen kun je al heel simpel een leuk armbandje of enkelbandje maken, maar je kunt het ook grootser aanpakken. Denk dan eens aan het maken van een mooi bedeltje met klei die je aan een ketting kunt hangen. Een gepersonaliseerd sieraad cadeau geven is altijd leuk, en het maken ervan is ook nog eens écht leuk.