3 redenen om te kiezen voor lijsten op maat

Eén van de belangrijkste keuzes die je zal moeten maken tijdens je zoektocht naar een geschikte lijst is deze tussen een standaard lijst en een exemplaar die wordt gemaakt geheel op maat van jouw wensen. Dit is een belangrijke keuze die voor veel mensen uiteindelijk toch niet zo eenvoudig te maken blijkt te zijn. Overweeg jij ook om te kiezen voor lijsten op maat, maar ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Dan is het best mogelijk dat de onderstaande drie redenen daar verandering in kunnen brengen. Wacht dus zeker niet te lang en ontdek de voordelen van maatwerk lijsten nu!

1.) Je stemt de uitstraling moeiteloos perfect af op je interieur

Er zijn op de markt vandaag de dag ongelofelijk veel standaard lijsten terug te vinden. Het is dan ook best een huzarenstukje om je een weg te banen doorheen dit riante aanbod. Veel mensen zien hier dan ook danig tegen op, maar zijn van mening dat er wellicht geen alternatief voor bestaat. Toch is dat wel degelijk zo. Door ervoor te kiezen om lijsten op maat te laten maken zal je namelijk kunnen vaststellen dat de lijsten perfect kunnen worden afgestemd op het design van je interieur. Zo weet je zeker dat alles één mooi, strak en perfect ogend geheel zal vormen.

2.) De afmetingen kunnen zeer specifiek worden bepaald

Nog een belangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij de keuze voor lijsten op maat heeft betrekking tot het feit dat de afmetingen waar de lijsten over dienen te beschikken zeer specifiek bepaald kunnen worden. Ook dat is een niet onbelangrijk verschil ten opzichte van standaard lijsten. Heb je bijvoorbeeld een zeer mooi canvas met afwijkende afmetingen aangekocht die je graag zou willen laten inlijsten? Dan kan de keuze voor een lijst op maat wellicht al snel zijn gemaakt voor jou. Let wel, ga je de lijst op een bepaald ogenblik op een andere plaats hangen? Dan zal je uiteraard wel rekening willen houden met de speciale afmetingen waarover ze beschikt.

3.) Lijsten op maat hoeven in de praktijk echt niet zo duur te zijn

Voor veel mensen geldt dat één van de belangrijkste nadelen die zijn verbonden aan lijsten op maat (volgens hen) te maken heeft met de kostprijs die eraan verbonden is. Dat is echter niet juist. In principe geldt voor maatwerk lijsten dan ook dat je ze eigenlijk zo duur maakt als je zelf wil. De prijs die je voor dergelijke lijsten moet betalen is altijd afhankelijk van diverse factoren waaronder:

  1. De afmetingen waar de lijsten over moeten beschikken;
  2. Het soort materiaal waar de lijsten uit moeten worden vervaardigd;

Ben je op zoek naar een lijst waar ook nog glas voor geplaatst dient te worden? Dan moet je natuurlijk niet alleen maar rekening houden met de lijst op zich, maar tevens met de kostprijs van het glas. In het bijzonder wanneer je dan kiest voor museumglas kan dat het uiteindelijke kostenplaatje wel eens behoorlijk gaan beïnvloeden. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat de keuze voor lijsten op maat in de praktijk eigenlijk helemaal geen erg dure keuze hoeft te zijn, integendeel.