3 planten die zorgen voor exotische sfeer

Een exotische sfeer in je huis zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Met een paar exotische planten maak je jouw huisinrichting compleet. Wat voor planten kan je dan het beste kiezen? Dat lees je in dit artikel.

Kies voor een bananenplant

Een bananenplant laat jouw huis eruitzien als een jungle. Daarom is dit ook een erg populaire kamerplant. De Latijnse naam van de bananenplant is de Musa Dwarf Cavendish, ook wel kort genoemd Musa. Het zorgt voor het jungle gevoel, omdat de plant gevlekte, wilde en soms gescheurde bladeren heeft. Wat moet je doen voor goede bananenplant verzorging? Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Daarnaast moet de plant ook regelmatig en veel water krijgen. De grond van de bananenplant moet altijd lichtvochtig blijven. Een droge grond is bij deze plant uit den boze. Een groot voordeel een bananenplant is dat deze plant luchtzuiverend werkt.

Neem een dracaena

Dit is een volle en hoge kamerplant. De dracaena heeft meerdere stammen met schitterende bladeren. De bladeren kunnen de kleur roze, goud, geel en groen hebben. De dracaena verzorging is niet ingewikkeld. Het is eigenlijk een erg makkelijke kamerplant. Ideaal dus als je geen groene vingers hebt. Het is belangrijk dat de dracaena op een plek staat in de (half)schaduw. Deze plant heeft weinig water nodig. Pas als de grond droog aanvoelt, hoef je de draceana weer water te geven. De plant kan in principe weken zonder water. Eens in de vier of zes weken water geven is voldoende. Zo kan je zelfs op vakantie gaan zonder iemand te regelen die je plantjes water geeft. Makkelijk, toch? Let op: deze plant is wel giftig voor je huisdieren.

Kies een Bonsaiboompje

Bonsai betekent letterlijk ‘geplant in container’. Het is een verzameling van technieken, waarbij een boom wordt gekweekt, geknipt en verzorgd. Oorspronkelijk komen Bonsaiboompjes uit China. Er zijn verschillende Bonsaiboompjes, die je kunt kiezen. Per Bonsaiboompje verschilt het welke verzorging het Bonsaiboompje nodig heeft. De meeste Bonsaiboompjes kunnen tegen een zonnige en warme plek. Je moet het boompje dan wel meer water geven. Geef echter niet te veel water. Als de grond van je Bonsaiboompje té nat is, kan de grond namelijk gaan rotten. Houd je er niet van om vaak water te geven of vergeet je het vaak? Kies dan een variant die weinig water nodig heeft. Zo heeft de Araucaria Bonsai slechts een keer in de twee weken water nodig.

Bekijk goed hoeveel zon er in je huis komt. Zo kan je goed bepalen wat voor planten hierbij passen. Let ook op dat je geen giftige planten in huis neemt als je huisdieren hebt (of neemt). Een andere optie is om ervoor te zorgen dat je huisdier niet bij de plant kan komen. Zelfs het aanraken van de plant kan giftig zijn.