3 ongelooflijke feiten over betonnen vloeren!

We weten dat het een sterk materiaal is, maar wist je dat betonnen vloeren eigenlijk tot zoveel meer in staat zijn? Van binnen tot buiten je huis, betonnen vloeren kunnen schoonheid en duurzaamheid brengen in elke ruimte. Hier zijn drie feiten over betonnen vloeren die je misschien nog niet wist.


Betonnen vloeren verhogen de waarde van je huis.

Je denkt misschien niet aan beton als iets dat waarde toevoegt aan een huis, maar dat doet het wel! In feite kan het plaatsen van betonnen vloeren aan bepaalde delen van je huis de waarde verhogen met maximaal vier keer wat je hebt betaald voor de installatie. Dit geldt vooral voor moderne huizen waar gepolijst beton wordt gebruikt. Het strakke uiterlijk geeft elke kamer een eigentijdse uitstraling.

Betonnen vloeren verminderen allergenen en stof.

Een van de grootste voordelen van een betonnen vloer is dat ze geen allergenen of stof verzamelen zoals tapijten doen. Dit maakt ze geweldig voor mensen met allergieën of astma. Omdat ze geen stof en vuil opnemen, zijn ze bovendien veel gemakkelijker schoon te maken dan vloeren met tapijt en vergen ze na verloop van tijd veel minder onderhoud.

Betonnen vloeren zijn ook geweldig voor buiten!

De meeste mensen denken alleen aan het gebruik van beton binnenshuis, maar buiten kan het net zo effectief zijn! Beton is een uitstekende keuze voor terrassen, looppaden, opritten, zwembaddekken en meer, omdat het goed bestand is tegen slecht weer en niet veel onderhoud vergt zoals hout. Bovendien kun je met decoratieve opties, zoals beitsen of stempelen, unieke ontwerpen voor je buitenruimte maken die zich zullen onderscheiden van de rest.

Conclusie

Er bestaat geen twijfel over – betonnen vloeren zijn een geweldige optie, zowel binnen als buiten je huis! Of je nu waarde wilt toevoegen met een gepolijste vloer binnenshuis of buiten iets moois wilt creëren met decoratieve vlekken of stempels op je terras of oprit -beton heeft je gedekt! Dus als je overweegt om dit jaar veranderingen in je huis aan te brengen – bekijk dan vandaag nog alle mogelijkheden van een nieuwe betonvloer!