3 activiteiten voor meer rust

We leven in een haastmaatschappij. Alles moet snel worden gedaan. Dit kan erg stressvol zijn. Juist daarom is het extra belangrijk om ook goed tot rust te komen. In dit artikel lees je 3 activiteiten die je kunt ondernemen om goed je rust te nemen.

Beoefen mindfulness

Je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord. Mindfulness is een bewezen manier om tot rust te komen. Naast het bekende mediteren zijn er veel andere manieren om mindfulness te beoefenen. Je kunt verschillende mindfulness oefeningen doen, zoals wandelen zonder afleiding of rustig een boek doen. Hierdoor ben je bewust bezig met de activiteit. Mindfulness gaat om het focussen op één ding en bewust zijn van het nu. Dit kan je daardoor met veel simpele oefeningen doen. Wil je starten met mediteren? Probeer dan een van de vele apps om te starten met mediteren. In verschillende apps vind je een groot aanbod qua meditatieoefeningen. Je kunt kiezen uit verschillende lengtes en oefeningen met of zonder begeleidende meditatie. De meditatie app herinnert je ook om te mediteren, zodat het een gewoonte wordt. Verwacht echter niet te veel van de eerst keer mediteren. Pas nadat je het regelmatig beoefent zal je het effect ervan ervaren. 

Doe aan yoga

Door yoga te beoefenen leer je bewust te zijn van je lichaam. Het regelmatig beoefenen van yoga kan ervoor zorgen dat je beter bewust bent van de signalen van je lichaam. Zo kan je bijvoorbeeld sneller voelen dat je over jouw grenzen gaat. Door het fysiek bezig zijn met je lichaam ben je ook mindfulness bezig. Daarnaast zorgt yoga ervoor dat je fit en flexibel blijft. Een gezond lichaam heeft ook een positief effect op je mentale gezondheid. Je kunt yoga beoefenen in een sportschool of studio. Echter kan je ook zelf thuis aan de slag met yoga met behulp van Youtube filmpjes of apps.

Ga schilderen

Schilderen wordt niet voor niets als creatieve therapie gebruikt. Het bezig zijn met schilderen werkt erg rustgevend. Dit komt, doordat je hierdoor slechts met een ding tegelijkertijd bezig bent. Vaak zijn mensen namelijk constant aan het multitasken, wat leidt tot stress. Daarnaast kan het niet praten tijdens schilderen zorgen voor meer rust in je hoofd. Sommige mensen kunnen ook goed hun gedachten uiten door te schilderen. Ze schilderen dan hun gedachten, wat helpt bij het uiten van gevoelens. Wil je beginnen met schilderen? Schaf dan de juiste schildermaterialen aan. Elke soort verf schildert namelijk anders. Je kunt bijvoorbeeld acrylverf kopen. Acrylverf is sneldrogend en is duurzamer dan andere soorten verf. Wil je juist verf gebruiken dat langzaam opdroogt. Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een van Gogh Olieverf set.

Neem regelmatig een momentje om een van deze activiteiten te ondernemen. Door elke dag een moment voor jezelf te nemen verminder je de kans op stressklachten.